Redelijk weekend hoogste Vriendenschaar teams; Heren 2 koploper in de 3edivisie.

In een weer lekker volle zaal en voor een goedgevulde kantine waren er 4 thuiswedstrijden voor Vriendenschaar. 

De damesvan Vriendenschaar verloren, net als in de heenwedstrijd, met 0-6 van de vice-landskampioen, VTV. Anders dan de vorige keer, lagen er wel degelijk kansen voor met name Marion van Leeuwen (foto) en Elle Cillissen. De eerste wedstrijd kende een primeur voor Vriendenschaar (in ieder geval sinds de ijstijd): de tijdregel. Zoals verwacht werd de wedstrijd van Marion tegen verdedigster Vera van Bohemen een lange en vanaf halverwege de 3egame moest er gescoord worden binnen het 25stepunt door de serveerder. Lange tijd leek het erop dat Marion goed met de situatie omging maar het was Vera die won in 4 games. Ook in de rest van de partij waren er diverse games en krappe standen te zien maar de volledige score ging naar de dames uit Nieuwegein. 

Heren 1ontving de lastige promovendus Hilversum 3 (vorig seizoen de concurrent van heren 2 voor het kampioenschap). De vorm van ons vlaggenschip was iets minder dan vorige week bij koploper Red Stars en na achterstanden van o.a. 0-2 en 3-5 moesten onze heren genoegen nemen met een gelijkspel.  Theo Verzijl herstelde zich van zijn matige optreden van vorige week met 2 zeges, Thijs Groeneveld speelde degelijk en won er ook 2 en Remco Raghunath won het dubbel maar bleef individueel met lege handen. Heren 1 staat nu 5dein de tussenstand; “we hebben wel het lastigste programma gehad van iedereen” aldus uitvallende 4eman Marco van der Meijden. 

Heren 2voorzag door blessures van Quinten Geeraerts en Justin van der Bout en de tijdelijke immigratie van Arthur Krijgsman een lastig seizoen. Aan de stand is dat voorlopig nog niet te zien; de heren zijn keurig koploper in de 3edivisie met 3 punten voorsprong op de nummer 2. Zelf versloeg men het lastige Huizen met 8-2. Ricardo van der Bor is zelf nog niet tevreden over zijn vorm maar bleef zaterdag wel knap ongeslagen. Dennis Moerkerken (foto) streed zoals altijd als een leeuw en werd 2 keer beloond met een krappe overwinning. Arthur bleef de kopman van het team (dit was na afloop duidelijk te horen) en was dit keer goed voor 2 potjes. Het dubbel van Arthur en Ricardo zorgde voor het 8stepunt. 

Het 3eherenteam van Vriendenschaarkomt uit in de hoofdklasse. Na een ruime nederlaag vorige week bij titelfavoriet Rijnsoever (9-1) was de dikke winst op promovendus De Sprint 2 (10-0) dus meer dan welkom. Zonder slag of stoot ging het niet maar Jochem van der Zwan, Marcel Snippe en Iloy van Genderen waren op de beslissende momenten wel scherper dan hun tegenstanders uit Brielle. 

Volgende week zijn onze landelijke teams vrij; de eerstvolgende thuiswedstrijden zijn op zaterdag 23 februari:

Dames- Scylla 1

Heren 1 – Pecos 2

Heren 2 – SKF 3

Heren 3 – VVV 3

Reageer op dit artikel

avatar
  Schrijf in  
Abonneren op