Brons in Portugal

Van 27 tot en met 30 november werd in Guimaraes (Portugal) het Junior & Cadet Open gespeeld. Namens de Nederlandse Tafeltennisbond was Milo uitgenodigd deel te nemen. Bij de kadetten kwam hij uit in het teamtoernooi en dubbelspel met Gabrielius Camara. Ook speelde hij mee in het enkelspel.

Er werd gestart met het teamtoernooi. In een kwalificatiepoule van drie met Qatar en India 2 moesten ze als eerste eindigen om door te gaan naar de kwartfinale in het hoofdtoernooi. De eerste wedstrijd tegen Qatar werd met 3-0 gewonnen, zonder gameverlies.
India 2 was een maatje te groot. Alhoewel ze in het dubbelspel kansen hadden, ging deze wedstrijd met 3-0 verloren. Ze werden 2e in de poule en waren uitgeschakeld, dachten ze……  Van de 6 poules stonden de nummers 1 in de kwartfinale. Dit betekende dat er nog 2 lucky losers geloot werden. En dat geluk bestaat ondervonden Milo en Gabrielius aan den lijve op dat moment. Zij kwamen uit de loting als één van de twee lucky losers en mochten het in de kwartfinale opnemen tegen China. Helaas was China te sterk, en niet alleen voor Milo en Gabrielius. Dit Chinese duo stond alleen in de finale één wedstrijd af en wonnen de rest met 3-0.

In het enkelspel werd ook eerst een kwalificatiepoule van drie gespeeld. De nummers 1 en 2 zouden zich plaatsen voor het hoofdtoernooi. Milo startte tegen de Rus Perfilyev (7e geplaatst en nummer 96 van de wereld U15). En de eerste verrassing was daar. Milo kwam 2-0 achter maar kreeg steeds meer vat op het spel en won uiteindelijk de wedstrijd met 11-7 in de 5e game. Knappe prestatie. De tweede wedstrijd zou gaan om de eerste plaats in de poule aangezien de Fransman ook van de Rus had gewonnen. Helaas was dit een lastige speler voor Milo, maar door de 2e plaats in de poule te behalen plaatste hij zich bij de laatste 32 spelers in het hoofdtoernooi. In deze ronde moest hij het opnemen tegen de Poolse Chinees Yimu Wang. Deze wedstrijd ging helaas met 3-0 verloren.

Het dubbelspel kende geen kwalificatietoernooi. Van de 32 koppels in het dubbelspel waren Milo en Gabrielius als 7e geplaatst waardoor ze de eerste ronde een zogenaamde ‘bye’ hadden en dus vrijgesteld. In de ronde bij de laatste 16 versloegen zij het Portugese koppel Kong en Maciel met 3-2. In de kwartfinale stuitte ze op het 1e geplaatste duo uit India, Vishwa Deenadayalan en Payas Jain. Brutaal pakten Milo en Gabrielius een 2-0 voorsprong door met 11-9 en 11-7 te winnen. In de derde game sloegen bij een 10-7 voorsprong de zenuwen toe. De drie matchpoints werden niet verzilverd en de game ging met 12-10 naar het Indiase koppel. Maar in de vierde game stonden ze er weer en trokken ze met 11-8 de winst naar zich toe. Dat was verrassing nummer twee! Een zeer goede prestatie met hoog niveau tafeltennis.
Lang konden ze er niet van genieten, want in de halve finale werden ze opgewacht door het duo Filip Borovnjak uit Kroatië en de Rus Alexey Perfilyev (waarvan Milo eerder in het individuele toernooi jhad gewonnen). Ze begonnen te voorzichtig waardoor er al snel een 2-0 achterstand op het scorebord stond. Maar ze vochten zich terug naar 2-2 door de derde en vierde game te winnen met respectievelijk 11-5 en 11-7. Helaas was in de vijfde en beslissende game de pijp leeg en moesten ze de tegenstanders feliciteren.

Desalniettemin een zeer verdiende plaats op het podium en met een bronzen medaille huiswaarts. Proficiat Milo en Gabrielius!!

Bron: www.tafeltennistraining.nl

Reageer op dit artikel

avatar
  Schrijf in  
Abonneren op