Avanti dames verliezen dik in SafeCon Arena

Zaterdag verloren de Avanti dames in de eredivisie met 6-0 tegen de dames VTV Nieuwegein. Wederom leerzame momenten op het hoogste podium van Nederland. Volgens coach Martin Groenewold scheelde het aan de beleving bij Avanti.

Voor het eerst speelde alleen het eerste dames team thuis zonder de herenteams. Gelukkig nog steeds een mooie ambiance en een mooi thuispubliek wat kwam kijken. Ook speelde er 4 jeugd teams waar Avanti momenteel goed mee in de lift zit. Joep Vis is vandaag door naar de finale van het NJK en Kevin van Hemert won de Zuid Hollandse kampioenschappen pas geleden. Ook dienen zich niet talenten aan via de Superstar en scholierenkampioenschappen. Avanti doorbreekt hiermee met een paar clubs de landelijke tendens van ledenterugloop en ontbreken van jeugdteams. Er speelde zaterdag een aantal kinderen voor het eerst competitie. Ook dienen zich er wat meisjes aan die als ze blijven trainen en plezier houden in de sport, dames 1 kunnen gaan opvolgen.

Nena Zandman (vandaag jarig) begon voortvarend tegen Vera van Boheemen in een wedstrijd die in 5 games werd beslist. De wedstrijd ging alle kanten uit behalve uiteindelijk de goede voor Avanti. Nena moest buigen.

De daarop volgende partij was een walkover voor Jacintha de Hoop en gaf Christel Petiet het nakijken in 3 games. Zus Sanne de hoop had waarschijnlijk andere verplichtingen waardoor talent Chana van der Venne de 3-0 mocht noteren voor de Nieuwegeinse dames.

Na de pauze was het snel gedaan en kwam alleen Christel Petiet nog in de buurt van een stuntje om er 1-5 van te maken, maar dat mocht niet zo zijn. Het werd dus een riante 0-6 waarmee Avanti zich moest capituleren aan VTV. Desondanks werd de verjaardag van Nena nog gevierd na afloop.

Reageer op dit artikel

avatar
  Schrijf in  
Abonneren op