Vriendenschaar dames van de hatelijke 0 af! Het blijft spannend bij heren 2

Na 0-6 nederlagen tegen Den Helder en VTV hebben de dames van Vriendenschaar het eerste punt binnen in de eredivisie. Tegen SKF won Romy Gielings (foto midden) op een 0-5 achterstand van Heleen Hop. De andere dames van SKF (Melanie Bierdrager en Sharon Janssen, ook uitkomend in de poule van heren 1) waren voor Romy, Elle Cillissen en Ilse van den Berg (foto links en rechts) te sterk.

Heren 1 ontving middenmoter Sittard 1. Het 5-5 gelijkspel was een lichte teleurstelling voor Vriendenschaar. Aan Marco van der Meijden lag het niet; de Rabo medewerker was goed voor 3 potjes. Theo Verzijl en Thijs Groeneveld hadden een matige dag en kwamen niet verder dan 1 potje.

Heren 2 zit in een spannende poule dus de 6-4 winst op Red Stars 2 was erg welkom. Quinten Geeraerts behield knap zijn ongeslagen status. De overige punten kwamen van Justin van der Bout (2) en Arthur Krijgsman (1). Heren 2 staat nu aan kop in deze 3edivisiepoule met 1 punt voor op Red Stars en 8 punten voor op Hilversum met een wedstrijd meer

Omdat ook heren 3 in de hoofdklasse knap gelijk speelde tegen het sterke Docos was er genoeg reden voor een mooie 3dehelft;

Bij de jeugd waren er louter overwinningen voor Vriendenschaar: jeugd 1won met 6-4 van Treffers. Jerica Blom was 3 maal succesvol. Roald van der Meijden won knap 2 potjes en het dubbel zorgde voor het 6depunt. Jeugd 2 won dik van Avanti: 8-2. Ingo van Oldenborgh en Joas Bac bleven ongeslagen; alleen Wessel Luiten had mededogen met de tegenstander. Het is erg spannend aan kop: jeugd 2 staat 3demet maar 2 punten achterstand op de beide koplopers. Jeugd 3 verstevigde haar koppositie met een 8-2 winst op Rijnsoever; Aram Klaassen bleef ongeslagen; Jesse van Vliet (2), Ernesto Schillevoort (2) en het dubbel zorgden voor de punten. Team 4won eenvoudig van Treffers. Thijmen Bos, Jonas Bokhove en Corne Verschuure wonnen binnen 2 uur met 10-0 en staan nu 3 punten los van Scylla.

De eerstvolgende thuiswedstrijden bij Vriendenschaar zijn op zaterdag 3 november.

 

Reageer op dit artikel

avatar
  Schrijf in  
Abonneren op