Uniek toernooi bij VVV groot succes

Afgelopen zaterdag prolongeerde de 48-jarige Michel de Boer na een zinderende finale zijn titel ten koste van Koen Hageraats op het CW4U VVV Top-12 tafeltennistoernooi. Het toernooi kende een op dit niveau niet eerder vertoonde situatie.

Er was een gevarieerde groep deelnemers uitgenodigd, waaronder twee Nederlandse toptalenten Milo de Boer (13jr) en Gabrielius Camara (13jr) en drie spelers uit de top van de Nederlandse ranglijst, waaronder de kampioen van 2017 Michel de Boer (48jr), vader van Milo. Maar ook de toppers Martijn de Vries (11e op de ranglijst) en Koen Hageraats (10e) garandeerden een hoog niveau.  Daarnaast gaven Vincent Blom en Pieter van den Berg en Jop van der Wiel acte de présence. De spelers van VVV 1 (Werff Thomas, Matthijs van der Heiden, Nolan Schultz en Patrick Bruijne, speelden eveneens.

Het toernooi, dat een prima voorbereiding is voor de najaarscompetitie, overtrof alle verwachtingen. Een groot publiek genoot van een geweldig spelniveau en juist de jongelingen, die tegen de ervaren spelers zonder druk konden spelen, stegen boven zichzelf uit. Camara had een sterke poule maar ondanks zijn echt goede spel was de halve finale een brug te ver. Milo de Boer echter had een wat mindere poule, omdat Martijn de Vries teleurgesteld uitviel met een blessure. Door een iets beter resultaat wist Milo net Patrick Bruijne uit de halve finale te houden. Het gevolg was dat de halve finale onverwacht werd gespeeld door vader en zoon De Boer, een niet eerder vertoonde situatie! Milo gaf beslist uitstekend partij en haalde veel punten, hoewel vader duidelijk niet van plan was iets cadeau te doen. Michel was duidelijk sterker en plaatste zich voor de finale. De andere halve finale, eredivisiespeler Vincent Blom tegen Koen Hageraats, werd gewonnen door de laatste.

De spelers van VVV gebruikten het toernooi als prima voorbereiding voor de competitie en speelden goed. Helaas zat een halve-finaleplaats er niet in.  Tijdens de verbouwing van de zaal voor de finale werd een nieuw initiatief gepresenteerd door Hans Wortel, het Tafeltennis Innovatie Centrum. Het doel van dit initiatief is, om onze sport landelijk beter te gaan promoten. Het behoeft geen nadere toelichting dat dit van groot belang is.  Dankzij mooie bijdragen van een groot aantal lokale sponsors (CW4U, AH XL, The Fox, TTsport, DJMikeh en ’t Hoffje) en een klein leger van actieve vrijwilligers werd het toernooi één groot feest.

De finale was een meer dan waardige apotheose. De finale van 2017 was al onvoorstelbaar spannend, maar de 2018 editie deed hier zeker niet voor onder. Het aanvallende en snelle spel van Hageraats en de onverzettelijkheid en snelle reacties van Michel de Boer resulteerden in lange spannende rally’s en de games gingen alle gelijk op. Uiteindelijk liep de partij over de volle zeven games, met een zesde game in 9-11 en een zevende zelfs met verlenging tot 13-11. Prolongatie dus van de titel door de Boer, die evenals Hageraats, aangaf in 2019 terug te willen komen. Het zal moeilijk worden dit toernooi in 2019 te overtreffen.

De fenomenale sfeer, die mede te danken was aan de leuke interactie tussen spelers en publiek en aan de sportieve instelling van de deelnemers, maakte dit evenement tot een voorbeeld voor vele andere sporten.

Reageer op dit artikel

avatar
  Schrijf in  
Abonneren op