VTV was de afgelopen twee seizoenen twee keer te sterk in de halve finales van de play-offs en met name Dong Li, verdedigster van VTV, was hier debet aan: zij bleef in al die duels ongeslagen. Hoe anders liep het nu.

Tatjana Garnova, de Russische aanwinst van TTV Lybrae, won meteen met 3-0 in de openingspartij tegen Dong Li en kon natuurlijk geen beter debuut wensen. Rachel Gerarts klopte daarna Esmine Ernst (3-1) en Elena Timina liet Jacintha de Hoop kansloos (3-0) waardoor het bij de pauze al 3-0 voor de thuisploeg stond.

Na de pauze bleef het snel gaan. Garnova klopte Ernst (3-0) en zelfs de partij tussen beide verdedigsters (Timina vs. Dong Li) werd sneller afgewikkeld dan gedacht (3-0 opnieuw, voor Timina dus). Gerarts klopte De Hoop in de laatste partij van de dag (3-1) en zette daarmee de maximale score neer: 6-0.

Speelster/coach Elena Timima: “Beter starten was natuurlijk niet mogelijk, puur gezien het resultaat dan. Alle speelsters hebben het goed gedaan en het is natuurlijk vooral leuk voor Tatjana dat zij bij haar debuut overtuigt en ongeslagen blijft. Maar we hebben pas één wedstrijd gespeeld dus laten we met beide benen op de grond blijven staan”.

Ook bestuurslid Technische Zaken, Marcel Gerarts, liep na afloop met een grote glimlach door de zaal. “Het was een zéér mooie middag. De druk stond er toch wel vol op, hoe sterk zouden Elena en vooral Tatjana zijn bij hun debuut? Nou, Elena deed wat je verwachten mag, ze is nog steeds enorm sterk, ook mentaal en zeker ook belangrijk als coach. Tatjana heeft óók speltechnisch en –tactisch overtuigd en dat stemt tot tevredenheid. Gebleken is dat we inderdaad mee gaan doen om de landstitel al heb ik al vaker gezegd dat die titel beslist wordt in één wedstrijd en daarin kan van alles gebeuren. Bovendien zijn de andere teams heus niet zwakker geworden, integendeel. Maar vandaag gaan we eerst genieten, dit was de ultieme teamprestatie”.

Bron: website TTV Lybrae

Op de foto: Speelsters van VTV Nieuwegein Bron: Facebook