Titel NK-B voor Dicky de Jong , Jeugdspeler Elwin Huiden wint brons

Afgelopen zaterdag werd dan toch de NK-BCD georganiseerd. De commissie Toernooien van Afdeling West heeft de handschoen opgepakt om dit evenement alsnog in 2018 te organiseren. Het NK bleek een schot in de roos. Maar liefst 250 spelers en speelsters reisden af naar het pittoreske Schiedam om daar in de Margriet sporthal te spelen voor diverse Nederlandse kampioenschappen.

Bij de heren B was er een sterk veld met veel kanshebbers. Daartussen zat behoorlijk wat jeugdig talent. Toen de rookwolken opgetrokken waren, bleef er in de halve finale nog één jeugdspeler over: Elwin Huiden.

Elwin speelde een zeer sterk toernooi. In de poule won hij alle vier partijen. Hij kwam vervolgens bij de laatste 16. Daar speelde hij goed tegen Werf Thomas. Hij won met 3-1. Bij de laatste 8 kwam hij een bekende jeugdspeler tegen: Mick de Vette. Mick is een lastige speler, maar Elwin speelde taktisch goed en won met 3-0. In de halve finale speelde hij tegen de zeer ervaren Frank Hollak. Het werd een spannende wedstrijd waar Elwin de 1e game won. Vervolgens won Frank de tweede en derde game. De vierde game sleepte Elwin er nog uit. Maar de ervaring van Frank gaf de doorslag. Toch een prachtige derde plaats voor Elwin die als enige jeugdspeler de laatste vier haalde.

Uiteindelijk bleek in de finale Dicky de Jong de verrassende kampioen. Zeker als je weet dat die nog opgekalefaterd moest worden na een blessure. Maar het karakter won het van de pijn!!  Een tweede plaats dus voor Frank Hollak en de andere derde plaats was voor Arnoud Meijer.

Uitslag heren B

  1. Dicky de Jong
  2. Frank Hollak
  3. Elwin Huiden en Arnoud Meijer

 

Bron foto: www.skf.nl

Dicky de jong rechts op de foto

Reageer op dit artikel

avatar
  Schrijf in  
Abonneren op