Swedish Table Tennis Association organiseert inaugurele TTX nationale kampioenschappen

De Zweedse Tafeltennisbond (STTA) heeft een zeer opwindend project opgezet om TTX te lanceren, ontwikkelen en tot stand te brengen als een nieuw alternatief voor het spelen van tafeltennis.
Het belangrijkste project is de deelname aan een Zweedse kampioenschappen concept genaamd "SM-veckan" (Zweedse kampioenschapsweek), begonnen als een samenwerking tussen de Zweedse sportbond en de Zweedse nationale openbare tv-zender. Voor het eerst namen de STTA deel aan de editie van dit jaar en zij deden het met TTX! Via een officieel aanvraagproces bij de Zweedse sportbond, kreeg de STTA de kans om officiële Zweedse kampioenen in TTX te bekronen - en tegelijkertijd de eerste TT National Association in de wereld te worden om dit te doen! Het concept "SM-veckan" wordt elk jaar groter en bevat nu twee evenementen: wintereditie en zomereditie. De zomereditie van dit jaar bevat meer dan 50 verschillende sporten en wordt gehouden van maandag 2 juli tot zondag 8 juli in de stad Helsingborg, die ook gastheer was voor de succesvolle Europese veteranenkampioenschappen in de zomer van 2017. 
Het TTX Evenement, werd gehouden op dinsdag 3 juli en op woensdag 4 juli in een fantastische opstelling op het strand van Gröningen met de deelname van 40 spelers in de volgende disciplines: heren enkelspannen, vrouwenkeloten en gemixt team. De Zweedse vertegenwoordiger van het nationale tafeltennisteam, Matilda Ekholm, die besloot haar geluk bij TTX uit te proberen, had zeer positieve feedback met betrekking tot de nieuwe sport "Dit was ontzettend leuk en TTX heeft een groot potentieel om een ​​enorm succes te worden, vooral als een sociale en ontspannende sport. Iedereen kan tegen elkaar spelen; mannen en vrouwen kunnen nu evenveel tegen elkaar opnemen. "Matilda Ekholm Ondanks het missen van de algemene overwinning vond de Zweed haar weg door de remise en behaalde een welverdiende 3e plaats in het Women's Singles-evenement. "Ik speelde heel goed in de bronzen medaille, het was eerst moeilijk, maar toen begon ik de timing te vinden en de wind te gebruiken in plaats van het als iets negatiefs te zien. De bal werkt verrassend goed in de harde wind. "Matilda Ekholm Het mooie van TTX is dat het een inclusieve sport is, dat iedereen een statement kan spelen dat Sebastian Lundahl, de Men's Singles-winnaar, duidelijk weergeeft: "Het is leuk dat iedereen kan winnen. Alleen al omdat je een goede tafeltennisspeler bent, wil dat nog niet zeggen dat je TTX helemaal kunt spelen, er zijn zoveel meer variabelen dan in gewoon tafeltennis. "Sebastian Lundahl Voor de Women's Singles-kampioen, Jennifer Jonsson, bleek elke seconde cruciaal op weg naar de overwinning:

Bron:www.ITTF.com