RENÉ DANIELS (50) OVERLEDEN

Bron: www.1Limburg.nl

René Daniels, voormalig teammanager van Tafeltennisvereniging Heerlen, is vrijdag op 50-jarige leeftijd overleden. Daniels was al enkele maanden ziek.

Onder zijn leiding behaalde het damesteam van Heerlen grote Europese successen. De club uit Heerlen heeft alle tafeltennisactiviteiten afgelast en een bijeenkomst gepland voor alle leden.

Ziekte
Daniels kreeg een half jaar geleden te horen dat hij kanker had. “En dat in het jaar dat hij voor de eerste keer papa werd”, schrijft TTV Heerlen in een memoriam op hun website. “De tafeltenniswereld is vandaag een kleurrijk en belangrijk persoon kwijtgeraakt.”

Successen
Onder zijn leiding haalde het Heerlense damesteam twee keer de Champions League en werd ook de ETTU Cup gewonnen. Dit jaar keerde Heerlen terug op Europees niveau en was Daniels opnieuw mede-organisator van enkele Europese wedstrijden. Waaronder een unieke wedstrijd tegen de Istanboelse tafeltennisclub Fenerbahçe die pas door het gooien van een muntje werd beslist.

Limburgs tafeltennisplan
Daniels was ook de grondlegger van het Limburgs tafeltennisplan, waardoor de sport onder de aandacht bleef bij de Provincie Limburg. “Hij laat een leegte achter, maar heeft wel flink fundament opgebouwd waar alle tafeltennisliefhebbers op verder kunnen en moeten”, besluit de Heerlense tafeltennisvereniging.

Noot Ron Laken

Helaas heb ik Rene nooit persoonlijk gesproken en wist ik niet dat hij ziek was. Wel was hij een van de eerste personen die wedstrijdverslagen toestuurde en mede heeft gezorgd  om  TTNieuws nieuw leven in te blazen.  Ik en de redactieleden wensen de familie, speelsters en naasten veel sterkte toe.

Reageer op dit artikel

avatar
  Schrijf in  
Abonneren op