Redelijk weekend hoogste Vriendenschaar teams

Heren 2 nog steeds koploper in de 3edivisie

De dames van Vriendenschaar ontvingen in een weer lekker vol eigen huis Scylla. Zoals bijna elke week lagen er genoeg kansen op meer maar ook dit keer verloren Marion van Leeuwen, Romy Gielings en Elle Cillissen met 0-6. 

Het eerste herenteam van Vriendenschaar kent een zware seizoenstart met louter sterke tegenstanders. Dit keer kwam Pecos 2 op bezoek. Gezien de opstelling van Pecos (zonder de vakantie vierende Maroun Nader en de geblesseerde Job van der Wiel) was een dikke overwinning mogelijk voor Remco Raghunath, Thijs Groeneveld en Marco van der Meijden. Na een 5 uur durend gevecht moesten de Vriendenschaar heren genoegen nemen met een 6-4 overwinning. Ondanks een 2-0 achterstand tegen Thomas Jansen en een verrassend sterke Japanse Braziliaan als invaller bleef Thijs ongeslagen.  Marco won juist redelijk eenvoudig van Thomas en de invaller maar moest wel Paul Kruit feliciteren (na o.a. 2-0 en 5-2 voor). Het 6eVriendenschaar punt kwam van het dubbel dat Thijs en Marco krap in 4-en wonnen. Remco was wat ongelukkig en bleef met lege handen. Heren 1 staat nu redelijk veilig in de middenmoot met 4 punten voorsprong op nummer 5 Bit. Over 2 weken wacht de onderlinge wedstrijd in Ede.

Heren 2 kijkt het hele seizoen al naar beneden op de ranglijst maar blijft elke keer zelf (dik) winnen. Dit keer werd het sterke SKF 3 met 8-2 verslagen. Arthur Krijgsman en Justin van der Bout bleven ongeslagen en hoefden alleen het dubbel af te staan aan de gasten uit Veenendaal. Invaller Tim Daalhof speelde uitstekend en wist 2 potjes te winnen met zijn verdedigende spel. Heren 2 blijft hiermee op kop in haar 3edivisiepoule en is bezig met een uitstekend seizoen. 

Volgende week zijn de landelijke teams van Vriendenschaar vrij en spelen daarna 2 keer uit. De eerstvolgende thuiswedstrijden zijn op zaterdag 23 maart. 

Reageer op dit artikel

avatar
  Schrijf in  
Abonneren op