Pittige seizoenstart Vriendenschaar-dames

Alle landelijke teams starten 8 september

De damesvan Vriendenschaar mogen gelijk aan de bak bij hun debuut in de eredivisie; landskampioen Dozy/Noordkop komt zaterdag 8 september naar Gouda.

Doelstelling voor de Vriendenschaar dames is handhaven; dit is geen eenvoudige opgave aangezien de eredivisie bestaat uit 8 teams waarbij de top 6 beduidend sterker is dan Vriendenschaar; het devies is dus streekgenoot en mede-promovendus Avanti onder je houden en een beslissingswedstrijd winnen van de nummer 2 uit de 1ste divisie.  “Dat speelt pas volgend jaar; eerst maar eens wat potjes pakken de komende tijd” aldus kopvrouw Elle Cillissen.

Naast de dames spelen ook de landelijke heren van Vriendenschaar thuis op 8 september; naast de bekende namen Theo Verzijl, Remco Raghunath en Thijs Groeneveld is Marco van der Meijden terug in team 1; het team komt uit de 2e divisie.

Marco vervangt Martijn van der Heide die eredivisie gaat spelen bij Scyedam en Vincent Blom die naar Avanti is vertrokken. De heren gaan voor handhaving maar kijken met een schuin oog naar boven; belangrijkste titelfavoriet lijkt Tempo Team 2 uit Amsterdam.

Ook Vriendenschaar 2gaat in eerste instantie voor handhaving. Zij komen in dezelfde opstelling als vorig seizoen uit in de 3edivisie. handhaving moet mogelijk zijn en wellicht dat men zelfs met Hilversum 3 of Red Stars 2 om de titel kan spelen.

Het volledige Vriendenschaar programma voor zaterdag 8 september:

dames – Dozy Noordkop (16.00)

heren 1- SKF 2 (15.00)

heren 2- Zevenaar 1 (15.00)

Voor aanvang van de wedstrijden wordt ook nog het nieuwe trainingspak van Vriendenschaar gepresenteerd.  Het fraaie trainingspak (zie foto) is mede mogelijk gemaakt door De Boer Maatwerk in Interieur. Dit Goudse bedrijf (bekend als naamsponsor van Taverzo en shirtsponsor van Vriendenschaar) ontwerpt en vervaardigt maatwerk interieurs van beursstands tot complete winkelinrichtingen. Eigenaar Jacob de Boer: “leuk om op deze manier Vriendenschaar te ondersteunen”.

Bron: Ingezonden door Vriendenschaar

Reageer op dit artikel

avatar
  Schrijf in  
Abonneren op