Opnieuw ruime nederlaag Vriendenschaar dames, uitstekend weekend voor herenteams

Na het debuut van de damestegen landskampioen Den Helder vorige week wachtte dit keer de nummer 2 van vorig jaar, VTV uit Nieuwegein. Zoals verwacht werd er opnieuw met 6-0 verloren. Waar er tegen Den Helder sprake was van goed spel met 3 maal gamewinst en een aantal krappe games bleef het dit keer bij 1 game van Marion van Leeuwen tegen Sanne de Hoop.  Voor Romy Gielings en Elle Cillissen (foto) waren Sanne en Jacintha de Hoop en met name de sterke Chinese verdedigester Dong Li (veel) te sterk.

Heren 1 won in Amsterdam knap met 4-6 van het lastige Us 2. Naar eigen zeggen was Theo Verzijl de held van de dag met 3 overwinningen. Thijs Groeneveld en Remco Raghunath waren goed voor 1 potje en het dubbel van Theo en Thijs zorgde voor het 6de punt. Uitvallende 4e man Marco van der Meijden was tevreden met de punten: “netjes op 6 punten te pakken tegen dit team; dat biedt perspectieven voor de komende weken”. Vriendenschaar 1 staat nu 2 punten achter koploper Tempo Team 2; volgende week staat in (opnieuw) Amsterdam de onderlinge ontmoeting op het programma.

Heren 2won in Rotterdam met 1-9 van 21-up. Quinten Geeraerts zag zijn forse trainingsarbeid van de afgelopen weken beloond met 3 knappe overwinningen. Dit lukte ook Ricardo van der Boor (foto) die gelijk een open sollicitatie deed naar heren 1. Alleen Arthur Krijgsman had mededogen met de tegenstander. Vriendenschaar 2 gaat nu aan kop met 3 punten voorsprong op Red Stars 2.

Omdat ook team 3-6 en jeugd 1, 3 en 4(dik) wonnen was het een prima weekend voor Vriendenschaar.

Volgende week spelen de landelijke herenteams van Vriendenschaar uit. De eerstvolgende thuiswedstrijden zijn op zaterdag 29 september vanaf 15.00. De volgende wedstrijd van de dames is zaterdag 6 oktober tegen SKF.

Ingezonden door Marco van der Meijden

 

Reageer op dit artikel

avatar
  Schrijf in  
Abonneren op