Open Utrechtse SVE groot succes, Vincent Blom prolongeert titel

In de A klasse prolongeerde Vincent Blom de titel van de Open Utrechtse Kampioenschappen. In een schitterende partij over 5 games trok Blom in de finale tegen Quinten van Dissel aan het langste eind. Mede titellfavoriet Steffen Greup had nog niet de optimale focus en zag zaterdag waarschijnlijk als opwarmertje voor de eredivisie waar hij met Vincent Blom dit seizoen in uitkomt. Mooi om te zien dat Jacintha de Hoop alle mannen in haar poule het nakijken gaf en alle wedstrijden wist te winnen in de poule.

De B categorie werd gewonnen door Dennis Rutten die een 3-0 overwinning pakte op Khales Warrak.

De C categorie werd gewonnen door Anton Klaassen die won van Edward Hulst in een spannende 5 setter die werd gewonnen met 11-9.

De E. Poule werd door Dave van der Kist gewonnen van Gerben van Dalen. Ook Melanie van Berkum bleef ongeslagen in haar poulewedstrijden.

De 3e ronde (na de wedstrijden)

Ook dit was een groot succes, die door de vele vrijwilligers van SVE gladjes verliep. Mooi om te zien dat iedereen daar taken met plezier uitvoert bij deze club. Timeas Schim van der Loeff was toernooi organisator en zorgde de hele dag dat de uitslagen werden bijgehouden en barpersoneel zorgde voor een gezellige en snelle bediening.

Aangezien Timeas (normaal gesproken de kok) het toernooi in goede banen leidde, stond er desondanks een fantastisch lopen buffet voor een paar luttele euro’s. Complimenten voor Lauri Bakker die dit had gemaakt en ook de taak penningmeester op zich heeft.

Amber van Dorp heeft de aansluitende karaoke avond enorm leuk gepresenteerd en georganiseerd. Ian de Graaf stal de show, al was dat niet op vocaal gebied. De beelden zijn helaas niet geschikt voor deze site. Avanti huiszanger Ron Laken bracht uiteraard de paling sound Sailin’ home van Piet Veerman ten gehore.

Wat de redactie van TTNieuws betreft zou deze club voor de NTTB als model kunnen dienen en concepten kunnen daarmee 1 op 1 worden gekopieerd. Dit kan de breedtesport redden en daarmee indirect de topsport. Kinderen kiezen toch geregeld een sport die vader of moeder ook doen.

Floris Zur Muhlen is een leuk voorbeeld hoe spelers kunnen doorgroeien, desnoods bij een andere club. Daarnaast genereert een goede 3e ronde de grootste  inkomstenbron voor alle clubs, iets wat veel topsportclubs vergeten. Daarnaast kan dat geld verantwoord gebruikt worden voor topsport of semi topsport. FVT was helaas een goed voorbeeld, waarbij teveel op externe gelden werd gedraaid. Echt talent ontwikkeld zich toch wel. En een speler als Fostes aantrekken is leuk, maar dat geld kan beter in de jeugdopleiding worden gestoken. Gemideld zitten er 30 man bij een dergelijke wedstrijd en extra leden trek je er nauwelijks mee.

Ondanks dat ook het NK B.C.D. werd gespeeld in Schiedam waarna nog enkele deelnemers later naar SVE kwamen voor de afterparty was dit toernooi weer een ongekend succes.

Foto: Vincent Blom en Timeas Schim van der Loeff

Fotograaf Steffen Greup

Reageer op dit artikel

avatar
  Schrijf in  
Abonneren op