Nederlaag met perspectief Vriendenschaar-dames bij Eredivisie debuut

Winst voor landelijke heren

Het was volle bak bij het Eredivisie debuut van de dames van Vriendenschaar (zie bovenste foto met sponsor Jacob de Boer). Dit inspireerde de dames van Vriendenschaar tot prima spel. Ondanks dat was landskampioen Den Helder met 0-6 te sterk maar het spel van Romy Gielings (2 gewonnen games), Marion van Leeuwen (1 game) en Elle Cillissen gaf zeker perspectief voor de rest van het seizoen.

De beide herenteams wonnen hun eerste wedstrijd ruim. Heren 1 (zie middelste foto) was na een 7-0 voorsprong met 8-2 te sterk voor SKF 2. Thijs Groeneveld was bij Vriendenschaar de grote man met 3 overwinningen; Remco Raghunath en Marco van der Meijden moesten genoegen nemen met 2 overwinningen; het dubbel van Thijs en Marco zorgde voor het 8stepunt. Vriendenschaar staat voorlopig 2demet 1 punt achterstand op koploper Sittard. De doelstelling van de heren (handhaving) lijkt eenvoudig haalbaar.

Heren 2 kon niet achterblijven bij hun helden van team 1 en won ook met 8-2 van Zevenaar. Quinten Geeraerts toonde aan de 3dedivisie ontgroeid te zijn met 3 prima overwinningen; Arthur Krijgsman en Justin van der Bout wilden niet te veel achterblijven bij hun kopman en wonnen ieder 2 potjes. Ook een mooie start dus van onze reserves dus.

De mooie resultaten waren voldoende aanleiding voor een mooie 3ehelft in de kantine van Vriendenschaar.

De komende 2 weken spelen de landelijke herenteams van Vriendenschaar uit. De eerstvolgende thuiswedstrijden zijn op zaterdag 29 september vanaf 15.00.

Reageer op dit artikel

avatar
  Schrijf in  
Abonneren op