LYBRAE HEERLEN STUNT IN TSJECHIË EN GAAT DOOR IN EUROPACUP: Uitgerekend Rachel Gerarts “slaat” team naar derde ronde

Afgelopen weekend speelde TTV Lybrae Heerlen de tweede ronde van de ETTU-cup. Net als in de eerste ronde bestond die tweede ronde uit een poule van vier teams waarvan de eerste twee zich plaatsten voor de derde ronde en opnieuw verraste de Heerlense formatie met een eerste plaats.

Naast de thuisploeg zaten er ook twee Turkse teams in de groep: Tigem Spor Klub en Balova Belediye. De eerste wedstrijd tegen Tigem leek meteen cruciaal omdat de thuisploeg te sterk leek en Belediye te zwak. Na een 3-2 nederlaag tegen Tigem leken de kansen verkeken maar op zaterdagavond volgde een geweldige stunt tegen Moravsky Krumlov: 2-3 winst met een hoofdrol voor Shuohan Men en een geweldige Elena Timina in de laatste partij. Omdat Belediye een Turkse broedermoord pleegde tegen Tigem Spor (3-1) was de opdracht voor zondag duidelijk: alles of niets tegen Belediye.

Het werd alles: Belediye werd kansloos gelaten en uitgerekend Rachel Gerarts maakte het derde en beslissende punt. Het woord “uitgerekend” geeft aan dat juist de Europacup mede speciaal voor Rachel is ingezet als eigen jeugdspeelster maar vooral ook omdat het niet haar weekend was tot zondag. Op zaterdag verloor een wisselvallige Gerarts beide partijen. Dat werd gelukkig gecompenseerd door een sublieme Shuohan Men (4 winstpartijen uit 5).

De derde ronde is een uit- en thuiswedstrijd op 16 en 23 november (exacte data volgen).

Bestuurslid TZ Marcel Gerarts: “We hebben vier weken. En 25% kans dat we een Russische ploeg loten uit de Oeral (Kazan) of in de buurt van de Krim (Taberlog). En de laatste thuiswedstrijd speelden we in Europa in 2012 dus die routine is een beetje weg. Laten we eerst de organisatie neerzetten en dan ons concentreren op het sportieve. Het is wel leuk dat onze supporters een thuiswedstrijd te zien krijgen”.

Meer info via LIVEBLOG op www.ttvheerlen.nl.

Reageer op dit artikel

avatar
  Schrijf in  
Abonneren op