Logische winnaars bij kwalificatie WCCP

Afgelopen zaterdag was de jaarlijkse kwalificatie voor het World Championship of Ping Pong in Londen. Dit werd gespeeld bij Taverzo in Zoetermeer. Dit jaar mochten er 3 deelname tickets worden verdeeld. Deelnemers kwamen van ver om een gezellige middag te strijden met een batje met schuurpapier. De batjes zijn dit jaar iets langzamer dan voorgaande edities met een grovere korrel voor wat meer grip. Dit zou in Londen nog wel eens voor een verrassing kunnen gaan zorgen.

Het WCCP wordt gespeeld in Alexandra Palace in Londen ook wel Ally Pally genoemd. Dit is het laatste weekend van januari en de organisatie moet dus snel alle troep van de darters en fans opruimen. Op dit toernooi wat georganiseerd wordt door Matchroom, die ook snooker en darten groot heeft gemaakt is voor Ping Pong begrippen veel geld te verdienen. In de poulefase verdien je al voor elke gewonnen wedstrijd 500 Amerikaanse dollars. Door het prijzengeld wordt het steeds drukker bezocht en moet je hopen op een goede loting. De sub en ex wereld top gewoon tafeltennis is ook op dit toernooi vertegenwoordigd. De winnaar pakt 20.000 dollar.

De spelregels verschillen wel ten opzichte van het gewone tafeltennis. Iedereen speelt met hetzelfde bat en er wordt gespeeld tot de 15 met een celluloidbal. Iedere speler mag 1x per wedstrijd een doublepoint nemen als je aan service bent. Er wordt tijdens dat punt gespeeld met een andere kleur andere kleur bal als de speelbal. Dit doublepoint mag je inzetten tot en met de 12. Je mag de wedstrijd of game dus niet winnen met het doublepoint. Staat het 14-14 dan is wordt het winnende punt gespeeld.

Zaterdag kwamen de spelers vanuit het hele land en er waren veel nieuwe gezichten die ik nog niet eerder bij een WUTTO of WCCP kwalificatie had gezien. Aan het einde van de dag waren toch de meest logische spelers die aan het langste eind trokken en die alle 3 al meerdere keren hebben deelgenomen in Londen.

Het volgende podium kwalificeerde zich. Zoals u ziet geen verassingen en volledig naar sterkte. Zie hoofd foto.

  1. Martin Groenewold (midden)
  2. Reginald Kraaijenbrink (rechts)
  3. Lars Adema (links)

De organisator Kelvin Heemstra werd 4e. Het toernooi is gefilmd ter beoordeling voor Matchroom of alles conform de regels is verlopen.

Na afloop werd er door de winnaars en wat publiek nog Chinees gegeten. Het toernooi in Londen wordt uitgezonden op de zender Sky Sports. Dit is een betaalzender. Heeft u deze niet in uw zenderpakket, hou dan deze website in de gaten. Wij zullen u een mogelijkheid bieden het toch te volgen.

 

 

 

Reageer op dit artikel

avatar
  Schrijf in  
Abonneren op