Li Jiao terug als bondscoach vrouwen

Bron: Persbericht NTTB

Tafeltennislegende Li Jiao is per 1 januari 2019 weer bondscoach van het Nederlandse damesteam. In mei 2018 besloot ze te stoppen met deze functie om meer tijd met haar familie door te kunnen brengen in China, maar nu keert ze terug.
De focus van de Nederlandse dames is gericht op de Olympische Spelen van 2020 in Tokio. De NTTB wil met het team in 2019 maximaal presteren in de aanloop naar dit topevenement. Daarom is technisch directeur Paul Haldan erg blij dat Li Jiao opnieuw Oranje gaat coachen.
Haldan: “Ze kent de speelsters door en door en is met al haar kennis en ervaring de beste coach om onze speelsters te begeleiden tijdens grote toernooien.”

ALLEEN COACH VROUWEN

De afgelopen maanden werd Li Jiao vervangen door Chen Zhibin. Hij blijft als trainer betrokken bij de Nederlandse ploeg. De rol van Li Jiao wordt dan ook anders dan voorheen, legt Haldan uit. “Ze was in haar vorige functie hoofdbondscoach, een functie met veel meer taken en verantwoordelijkheden. In de nieuwe functie is zij damesbondscoach, een functie die haar op het lijf geschreven is. In de aanloop naar Tokio 2020 spelen we met de ploeg toernooien en de planning is vastgelegd in een goed topsportprogramma. Omdat er een goede planning is gemaakt, is de rol van damesbondscoach beter te combineren met haar privéleven. Bovendien is het fijn dat Chen Zhibin betrokken blijft bij de damesploeg en CTO Papendal, hij is een hele goede trainer.”

TOKIO 2020

Li Jiao kijkt ernaar uit om weer aan de slag te gaan als damesbondcoach, zo laat ze weten vanuit China. “Ik heb die taak altijd met veel plezier vervuld en ben nog altijd een enorme tafeltennisliefhebster. Ik heb het bondscoachschap gemist en ga vanaf januari weer in Nederland met veel enthousiasme aan de slag om met het team toe te werken naar de Olympische Spelen in Tokio 2020.”

NASCHRIFT REDACTIE

Het bericht vermeldt niet of Li Jiao eventueel ook weer gaat spelen voor Oranje, voor het geval dat nodig is om kwalificatie af te dwingen. Wij gaan er vanuit, dat Li Jiao nog altijd tot de top-3 van Nederland behoort.

Reageer op dit artikel

avatar
  Schrijf in  
Abonneren op