DAMES TTV LYBRAE NAAR TSJECHIË VOOR TWEEDE RONDE EUROPACUP

Vanochtend heeft de loting voor de tweede ronde plaatsgevonden op het ETTU-hoofdkantoor in Luxemburg(-stad). TTV Lybrae Heerlen zal de reis naar Muravsky Krumlov in het uiterste oosten van Tsjechië dienen te maken.

Naast de thuisploeg zitten er ook twee Turkse teams in de groep van de tweede ronde van de ETTU-cup: Tigem Spor Klub en Balova Belediye. De laatste ploeg werd in de eerste ronde tweede in een groep achter Spärvagen (Zwe), de eerstgenoemde ploeg is net als de thuisploeg rechtstreeks geplaatst voor de tweede ronde.

Speelster/coach Elena Timina reageerde niet écht opgetogen: “Waarom Tsjechië? We hadden nog drie andere opties, San Sebastian en Cordoba uit Spanje en Roodt in Luxemburg. Dat was aantrekkelijker geweest. Spanje had supporters getrokken vanwege mooie weer en mooie steden en Luxemburg was natuurlijk helemaal dichtbij”. Over de kansen op het bereiken van de derde ronde (die dan gespeeld wordt in een uit- en thuiswedstrijd) hield Timina zich op de vlakte: “De teams worden er natuurlijk niet zwakker op. Muravsky en Tigem zijn niet voor niets rechtstreeks geplaatst in de tweede ronde. Belediye zullen we sowieso moeten kloppen en dan stunten tegen een van de geplaatste ploegen”.

De tweede ronde wordt gespeeld in het weekend van 20 en 21 oktober. De eerste twee teams in de groep gaan door naar de derde ronde.

Ingezonden door Rene Daniels

Reageer op dit artikel

avatar
  Schrijf in  
Abonneren op