Chen Zhibin nieuwe bondscoach Nederlandse tafeltennisvrouwen

Chen Zhibin is de nieuwe bondscoach van de Nederlandse tafeltennisvrouwen. De Tafeltennisbond heeft de ervaren oud-bondscoach aangesteld als opvolger van Li Jiao.

Voor Nederland is oud-bondscoach Chen Zhibin geen onbekende. De in China geboren en tot Duitser genaturaliseerde voormalig tafeltennisser uit het Chinees herenteam was in de periode 2009-2012 damesbondscoach en werd drie keer Europees Kampioen met het damesteam. Daarnaast werden in dezelfde periode vele Europese individuele titels behaald.

Hij vervangt grotendeels de taken van voormalig Nederlands topspeelster en bondscoach Li Jiao die vlak voor de zomer besloot terug te keren naar haar vaderland China. Chen Zhibin krijgt de komende twee jaar, tot en met de Olympische Spelen van Tokyo 2020, bij het uitvoeren van zijn werkzaamheden assistentie van de huidige technische staf.
Internationale kennis
“Ik ben blij dat het op korte termijn gelukt is met Chen Zhibin tot een overeenkomst te komen. Wij hebben iemand in huis gehaald die over uitstekende internationale tafeltenniskennis beschikt en de Nederlandse situatie goed kent. Hij is in staat om spelers technisch beter te maken en hij wordt geprezen door alle topspelers met wie hij heeft samengewerkt. Daarnaast is het van belang dat ook andere leden van de technische staf nauw met hem en het damesteam samenwerken zodat ook zij zich verder kunnen ontwikkelen en doorgroeien”, aldus technisch directeur Paul Haldan.
Bron: NTTB

Reageer op dit artikel

avatar
  Schrijf in  
Abonneren op