Avanti 1 en landskampioen Itass DTK aan elkaar gewaagd, DTK trekt net aan het langste eind

Voordat deze competitie begon had iedereen zijn geld op DTK de landskampioen gezet. Een Vostes die wordt ingevlogen voor sommige wedstrijden is voor Nederlandse spelers een maatje te groot. Gelukkig voor Avanti bleef de kopman van DKT bij zijn andere verplichtingen waardoor Avanti kansen rook.

Frank Hollak begon voortvarend door Nathan v.d. Lee in 5 games te verslaan. Daarna moest Simon Goessens die al weken in blakende vorm is het opnemen tegen de kopman (zonder Vostes) Barry Weijers. Simon haalde nog een game binnen, maar kwam toch tekort. Hierna zette Steffen Greup DTK weer op scherp door Koen Hageraats in 4 games te pakken.

Hollak en Greup verloren de partijen daarna in korte potjes van 3 games van Weijers en van der Lee. De supportersvereniging van Avanti kwam voor de laatste partij Goessens – Hageraats nog een keer de zaal in om er een gelijk spel uit te slepen wat zeker verdiend zou zijn geweest gezien de vorm van Goessens die vorige week de ingevlogen Nigeriaan van Scylla nog van tafel sloeg. Simon vocht voor ieder punt maar Hageraats wist met 5-11 Simon voor te blijven.

Einduitslag 2-3 voor Itass DTK.

Helaas wiste de dames van TTV Avanti wel wat games te pakken maar toch ging Dozy Den Helder met een 6-0 in de boeken naar huis.

Desondanks was het in het clubgebouw tot in de late uurtjes gezellig door de Hazerswoudenaren en clubgenoten. DTK en Den Helder vertrokken direct na de wedstrijd. De kip piri piri van het Avanti eetcafe en de Jopen speciaalbier op de tap smaakte voortreffelijk.

Reageer op dit artikel

avatar
  Schrijf in  
Abonneren op