A-licentie voor Rick Bakker

Afgelopen weekend stond het ranglijsttoernooi in Hoorn op de agenda.

Op zaterdag deed onze nieuwe speler David Leeson mee. David is 1e jaars kadet en heeft zich sinds dit seizoen aangesloten bij onze privétrainingen.
In de poulefase won David 2 van zijn 5 wedstrijden en werd 4e. Helaas niet genoeg om door te spelen in het hoofdtoernooi. Rik Baetens zou ook meedoen, maar moest het toernooi vanwege een blessure aan zich voorbij laten gaan.

Op zondag kwamen de B-spelers Rick Bakker, Mark Heezen en Oliver Beemer in actie. Mark en Oliver speelden beide bij de junioren. Mark won in zijn poule 2 wedstrijden en eindigde als 3e in zijn poule wat net niet genoeg was om door te gaan naar het hoofdtoernooi.
Oliver, die bezig is aan een goed competitieseizoen in landelijk A, won 3 van de 4 wedstrijden in de poule. Met een 2e plaats plaatste hij zich voor het hoofdtoernooi. Hier won hij eenvoudig met 3-0 van zowel Bart-Jan Boudestein als Jannes van Bragt, de nummer 2 geplaatst. In de kwartfinale was Dani van Bergen in 4 games helaas te sterk.

Uitblinker van de dag was Rick Bakker. Rick stond als 2e geplaatst en riep de hele week al dat hij zo’n zin in zondag had en dat hebben zijn tegenstanders geweten. In de poule won Rick al zijn wedstrijden en gunde de tegenstanders in totaal slechts 5 games.
In de kwartfinale stond Jip Weijers (3/4 geplaatst) tegenover Rick. In een waar tafeltennisspektakel, waarin Rick 3 matchpoints tegen had, won hij uiteindelijk met 14-12 in de 5e game.
De halve finale tegen de nummer 1 geplaatste Sam ten Westenend ging met duidelijke cijfers (11-8, 11-4 en 11-8) naar de man in de winning mood! In de finale trof Rick weer Deen Rombouts, waarvan hij in de poule 3-0 had gewonnen. Na verlies in de 1e game zette Rick orde op zaken en stoomde door naar de overwinning en heeft hiermee zijn felbegeerde A-licentie verdiend. Proficiat Rick!!

Bron: 

Reageer op dit artikel

avatar
  Schrijf in  
Abonneren op